Tomatenplant Petula
Het grootste aanbod tomatenplanten,
Teel nu uw eigen verse tomaten!

Onder aan de pagina vindt u van alle tomatensoorten een uitgebreide beschrijving.

Tomatenplanten, vele soorten

Zon / schaduw:
Aanplanten:
Prijs: € 3,25
Inhoud: 30 st.
Afbeeldingen/Kleuren (klik hieronder voor een vergroting).
Vleestomaat Petula
Vleestomaat 'Baldwin' F1 Hybride
Snacktomaat 'Modus'
Tomaat 'Pyros' F1 hybride
Kerstomaat 'Black Cherry'
Tomatenplant 'Red Bell'
Prijs: € 6,50
Inhoud: 25 st.
Prijs: € 3,99
Inhoud: 10 st.
Prijs: € 4,25
Inhoud: 0,1gr.
Prijs: € 2,25
Inhoud: 25 st.
Prijs: € 10,95
Inhoud: 3 st.
 
Prijs: v.a. € 2,25
 

Vleestomaat 'Petula' F1 Hybride


Deze tomatensoort (Lycopersicon esculentum) is zéér vroeg rijp en de vruchten zijn 80-90 gram zwaar. Dit vleestomatenras is zeer geschikt voor de buitenteelt en de teelt onder glas en folie. De plant is bestand tegen tomatenziektes en kan daarom ook in het Nederlandse klimaat goed rijpen.

Tomatenplant 'Red Bell'


Tomatenplant 'Red Bell' is ideaal voor mensen met een kleine tuin of balkon. Deze tomatenplant blijft voor een tomatenplant laag bij de grond (maximaal 90 cm.) en kan daardoor erg goed in een bloempot worden geplant. Let er wel op dat u de 'Red Bell' goed in de zon plaats, want ze zijn dol op   de zon!

Kerstomaten 'Cherry' Mix


Deze 'Cherry Mix' is een vrolijke combinatie aanbieding van lichtrode, gele, oranje en donkerrode kerstomaatjes. Het zijn heerlijke, sappige en vooral gezonde snoepjes! De zaden zijn per variëteit

afzonderlijk verpakt. Kinderen zijn er dol op en ze zijn ook nog eens erg gezond!

Vleestomaat 'White Beefsteak'


Een prachtige grote, créme witte vleestomaat die ook nog heerlijk smaakt! Was in 2003 winnaar van de prestigieuze RHS Award of Garden Merit! Wanneer u de 'White Beefsteak' in uw tuin aanplant trekt u zeker de aandacht!

Kerstomaat 'Black Cherry'


Deze stevige groeier levert een rijke oogst aan heerlijk sappige kerstomaatjes met een zoete, kruidige smaak! Ideaal voor uw moestuin!

Vleestomaat 'Beefmaster' F1 Hybride


De tomaat 'Beefmaster' F1 hybride (Lycopersicon esculentum) kan bij regelmatig toedienen van goed verteerde compost wel 450 gram per stuk wegen! Met recht dus een 'Beefmaster'. Deze toptomaat zal zeker indruk maken op uw visite en bezoek. Wilt u de tomaat zo groot mogelijk hebben geef dan zowel voor als tijdens de teelt compost of speciale tomatenmest. U kunt na 3-4 bloemtrossen de top uit de tomatenplant halen om de groei nog verder te bevorderen.

Vleestomaat 'Liguria'


Deze vleestomaat is van het type Cœur de Bœuf. De smaak is heerlijk zoet. De vrucht produceert weinig zaden, heeft roze vruchtvlees en een hoge opbrengst! Ideaal dus als u regelmatig tomaten in uw recepten verwerkt!

Peertomaat 'Red Pear'


Deze rode peervormige trostomaatjes zijn niet alleen heerlijk in salades of zo uit de hand maar ook mooi om te zien! U kunt ze ook in allerlei sauzen verwerken. Ook goed om in te maken.

Snacktomaat 'Modus'


Mooi zoet en zeer smaakvol mini pruimtomaatje! Per tros te oogsten. Resistent tegen verwelkingsziekte (verticillium) en kernrot (fusarium) en geliefd door kinderen én volwassenen. Het zijn net snoepjes maar dan gezond!

Snacktomaat 'Dolly'


Zeer opvallend: een prachtig geel en heerlijk smakend mini pruimtomaatje! Per tros te oogsten. Resistent tegen kernrot (fusarium) en aaltjes) en geliefd door kinderen én volwassenen. Het zijn net snoepjes maar dan gezond!

Tomaat 'Supersweet 100' F1 Hybride


De tomaat 'Supersweet 100' F1 Hybride' zal u een zeer rijke oogst geven van kleine, heerlijk zoete vruchten. Deze vruchten hebben gemiddeld een doorsnede van 3 cm. Geef 'Supersweet 100' F1 Hybride' veel water en mest, dan groeit ze het beste.

Tomaat 'Shirley' F1 Hybride


Tomaat 'Shirley' F1 Hybride is een toonaangevend ras. 'Shirley' groeit fors en is een bijzonder smakelijke tomaat met stevig vruchtvlees. U zult veel tomaten van uw planten kunnen plukken. De tomaat is van Nederlandse exportkwaliteit en wordt veelvuldig in de horeca gebruikt.

Tomaat 'Brione' F1 Hybride


Tomaat 'Brione' F1 hybride is een laaggroeiende kwaliteits tomaat die resistent is tegen ziektes. De vruchten zijn vlezig en wegen tussen de 90 en 100 gram per stuk. De 'Brione' F1 hybride is zeer geschikt voor salades en pastasaus en wordt net als de 'Shirley' F1 Hybride veel in de horeca gebruikt.

Vleestomaat 'Supersteak F1 Hybride'


'Supersteak F1 hybride' heeft heerlijke, grote vleestomaten van ongeveer 400 gram. De vruchten zijn stevig en zeer vlezig. Mocht u tomaten over hebben, dan kunt u deze gemakkelijk bewaren.

Tomaat 'Yellow Pearshaped'


De tomaat 'Yellow Pearshaped' is een peervormige tomaat. Deze is ideaal als garnering. Ook is hij vroeg rijp en is het een sterk ras met een rijke productie. De vruchten wegen ongeveer 20 gram. 'Yellow Pearshaped' is geschikt voor buiten- en glasteelt.

Tomaat 'Micro Cherry'


'Micro Cherry' (Lycopersicon esculentum) is een heel smaakvolle, fijne cherrytomaat. Deze tomatensoort is ideaal voor op het terras of balkon in potten of hanging baskets. 'Micro Cherry' is zeer productief en is gemakkelijk te telen. Iedereen heeft wel een plekje waar deze tomaat kan groeien. Het is een heerlijk zoet pluktomaatje.

Tomaat 'Totem' F1 Hybride


Tomaat 'Totem' F1 hybride (Lycopersicon esculentum) is ook ideaal voor mensen met een balkon of terras! Uiteraard kunt u deze tomatensoort het best planten op een zonnige plek. 'Totem' F1 hybride blijft vrij laag (45-90 cm) en kan dus prima in een pot worden aangeplant.

Tomaat 'Pyros' F1 hybride


Tomaat 'Pyros' F1 hybride is een tomaat voor de echte liefhebber! Het is een mooie, grote ronde tomaat van ongeveer 130 tot 150 gram. 'Pyros' F1 hybride geeft een goede opbrengst en is heerlijk van smaak. Dit soort is zeer geschikt voor buitenteelt en opkweek in een hobbykasje. Het is een sterk en gezond ras dat ook veel in de supermarkten gevonden kan worden.

Vleestomaat 'Baldwin' F1 Hybride


Tomaat 'Baldwin' F1 hybride (Lycopersicon esculentum) is een echte vleestomaat die middelvroeg rijp is. 'Baldwin' F1 hybride is rijkdragend en goed voor een grote productie van vlezige tomaten van minimaal 200 gram per stuk. Dit soort heeft een zeer hoge ziekteresistentie.

Tomaat 'Banana Legs'


Deze langwerpige en eivormige tomaat 'Banana Legs' (lengte: 9-10 cm) heeft een hoge opbrengst! De plant is struikvormig en daarom ook ideaal voor terras en balkon. Heerlijk om uit de hand te eten of om te gebruiken in salades!

Tomatenplant 'Yellow Bell'


Tomaat 'Yellow Bell' is ideaal voor mensen met een kleine tuin of balkon. Het is belangrijk dat uw tomatenplant van het zonnetje kan genieten. Tomatenplant 'Yellow Bell' blijft laag (45-90 cm) en kan daarom uitstekend in een mooie bloempot worden geplant.

Tomatenplanten kopen


De tomaat is wereldwijd een zeer populaire vrucht. Ook in Nederland is de tomaat niet meer weg te denken. Er zijn dan ook veel mensen die graag zelf tomaten aanplanten. Opgekweekte tomatenplanten zijn echter bijna niet te koop. Wanneer u dus zelf tomaten wilt kweken, dan zult u tomaten zaden moeten kopen. Dat is natuurlijk helemaal niet erg want veel mensen vinden het zelf zaaien van de tomaten eigenlijk veel leuker dan een al opgekweekte plant aanplanten in de tuin, kas of pot op het balkon. De groei en ontwikkeling van de tomatenplant is namelijk erg leuk om te volgen en u beleeft meer plezier aan de eigen oogst.

Wanneer u tomatenplanten wilt kopen, koopt u dus eigenlijk de zaden. Inmiddels zijn er erg veel soorten tomatenplanten verkrijgbaar. In het overzicht aan de linkerkant van dit scherm treft u het grootste aanbod van tomatenplanten aan, met daaronder een uitgebreide beschrijving van elke soort.

Tomaten zaaien


Het zaaien van tomatenplanten is redelijk eenvoudig. De zaden van de tomatenplant ontkiemen zeer snel. Het is dan ook niet nodig om de tomaten zaden voor te behandelen. Wilt u de zaden toch sneller laten ontkiemen dan kunt u de zaden ongeveer 12 uur laten voorweken.

Tomaten zijn dol op warmte en kunnen, zeker tijdens de ontkieming, niet tegen de kou. U kunt daarom het beste de tomatenplanten opkweken binnenshuis (in bijvoorbeeld een minikasje, of huiskamer kas), of natuurlijk in een tuinkas. De zaden plaatst u in een eenvoudig zaaibakje of in kleine turfbakjes. Hiervoor doet u slechts één zaadje in elk bakje. De tomaten zaden mogen maximaal een halve centimeter onder het oppervlak worden geplaatst. U kunt de zaadjes daarom met een uw vinger, of potlood voorzicht aandrukken en toedekken met een klein beetje grond. Indien u de tomatenplanten binnen kweekt, plaats het minikasje dan in de vensterbank zodat het voldoende licht krijgt.

Tomaten kweken


Na ongeveer 10 dagen zullen de zaden gaan ontkiemen. Bij een hogere temperatuur zal de ontkieming echter enige dagen eerder plaats vinden. Voor een goede ontwikkeling is het belangrijk dat de luchtvochtigheid rondom de tomatenplantjes, vanaf dat moment,  wordt verlaagd. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door de schuifjes in de (mini)kas iets open te zetten, of als u een minikasje heeft gemaakt van houtjes en huishoudfolie (zo zijn wij ooit begonnen), door gaatjes te prikken in de folie.


Wanneer de tomatenplanten een hoogte van ongeveer 10 centimeter hebben bereikt, zult u de luchtvochtigheid verder moeten verlagen. De tomatenplanten moeten namelijk wennen aan de luchtvochtigheid buiten de kas. Hiervoor plaatst u gedurende een uur de tomatenplantjes buiten de (mini)kas, of in het geval van een buitenkas, door de dakramen te openen. Dit herhaalt u dagelijks, waarbij u elke dag de tomaten één uur langer buiten de kas houd. Na ongeveer 5 dagen zijn de tomatenplanten volledig gewend aan de nieuwe omgeving.


Nadat de tomatenplant gewend is aan de nieuwe omgeving en de daarbij behorende luchtvochtigheid, kan deze nog niet zomaar in de open lucht worden geplaatst. Hiervoor moeten de tomatenplaten eerst worden afgehard. Dit afharden houdt in dat de tomatenplant  wendt aan het buitenklimaat. Dit afharden doet u door de tomatenplanten elke dag voor een uur buiten in de openlucht te plaatsen. Net als bij het verlagen van de luchtvochtigheid, plaats u de tomatenplanten ook elke dag een uur langer buiten. Na ongeveer een week zijn de tomatenplanten klaar om definitief naar buiten te gaan. Hierbij moet u wel opletten dat er geen kans meer is vorst en dat de nachttemperaturen minimaal 12°C zijn. Indien het kouder is buiten, kunt u de tomatenplanten beter nog even binnenhouden.


Tomatenplanten kunt u, naast in de tuin, ook heel goed plaatsen in een ruime pot. Indien de pot ruim genoeg is kunt u meerdere tomatenplanten bij elkaar plaatsen. De pot zelf plaatst u op een zonrijke en beschutte plaats. Plaatst u de planten in de volle grond, houd dan rekening met een afstand van ongeveer 70 centimeter tussen de planten.  In het midden, of naast de tomatenplant, plaatst u een bamboe stok waaraan u de planten kunt opbinden. Doet u dit niet dan zal de tomatenplant zich over de grond gaan verspreiden (het is een kruipende plant) en de tomaten zullen eerder gaan rotten. De bamboe stok heeft u ook nodig voor de bestuiving van de plant. Tomatenplanten kunnen zichzelf heel goed bestuiven (met behulp van hommels en bijen) maar u kunt de plant ook een handje helpen. Hiervoor schudt u stevig aan de bamboestok zodat de bestuiving plaats vind.  De bestuiving vindt meestal als eerste plaats bij de onderste trossen. Het is raadzaam om in dat geval de bladeren onderaan de plant te verwijderen, zodat de trossen zich beter ontwikkelen.

Snoeien, bemesten en bewateren


Tijdens de groei van de plant zullen er ook zijscheuten ontstaan. Deze zijscheuten kunt u het beste verwijderen. Doet u dit niet dan zal de plant veel energie verspillen aan de zijscheuten waardoor de hoofdtak zich minder ontwikkeld. Ook zal de rijping van de tomaten langer duren. Hetzelfde geldt voor de top van de plant. Na ongeveer 4- 8 trossen moet u deze top verwijderen. Doet u dit niet dan zal de plant blijven groeien, waarbij de meeste energie naar de groei gaat, en maar weinig energie naar de rijping van de vruchten. Verder reageren tomatenplanten zeer goed op speciale tomaten meststof. Deze speciale meststof bevat een hoog gehalte aan kalium. Kalium zorgt voor veel, gezonde en sappige tomaten.

Tomatenplanten geef je nooit rechtstreeks water. Water geven dient altijd te gebeuren door de bodem onder de plant te bewateren. Gedurende perioden van droogte dient u de planten extra water te geven.

Onkruid kan de groei van de tomatenplant remmen. Dit komt doordat het onkruid voedingsstoffen aan de bodem onttrekt die voor de tomatenplant belangrijk zijn. Verwijder dus regelmatig al het onkruid tussen de planten.

Het oogsten van de tomaten


Wanneer de tomaten een groene kleur of al een licht rode kleur beginnen te krijgen, kunt u de tomaten oogsten. Doe dit nooit door de tomaten van de struik af te trekken. Tomatenplanten zijn namelijk steunzoekende planten en de hoofdtak is daardoor niet heel sterk. Wanneer u de tomaat of de tros van de plant aftrekt, loopt u het risico dat de hoofdtak knakt.

Het oogsten van de tomaten doet u door de vrucht met een scherm mes los te snijden. Ook kunt u natuurlijk de hele tros in één keer los halen. Als u een grote oogst wilt, oogst u het beste een deel van de tomaten wanneer zij nog groen zijn. De plant zal dan namelijk nog nieuwe vruchten aan gaan maken. De groene tomaten zullen overigens binnenshuis nog verder doorrijpen en uiteindelijk ook rood verkleuren. Als u de tomatenplanten buiten heeft staan kunt u rekenen op ongeveer 6 a 8 trossen per plant. Staan de planten in de kans dan kunt u het dubbele aantal verwachten.

De tomaat als vrucht


Zoals we hierboven al schreven is de tomaat een van de meest populaire vruchten. Echter, de meeste mensen beschouwen de tomaat als groente en zeker in de culinaire wereld wordt de tomaat ook op die manier verwerkt.

De tomaat op zich is erg gezond, maar de rest van de plant is dat niet.  De tomatenplant produceert een afweerstof tegen ziekteverwerkers die giftig is voor mensen. Pas na het rijpen van de tomaat verdwijnt de gifstof en wordt de tomaat eetbaar. Wanneer de tomaat rijp is bevat deze veel vitamine C en mineralen. Ook antioxidanten zijn rijk vertegenwoordigt.

Tomaten uit de eigen kas of tuin kunt u het beste buiten de koelkast bewaren. U houdt ze het langste vers door ze droog te bewaren. Bewaar ze vooral niet in een plastic zak want door de condensatie zullen de tomaten eerder gaan schimmelen. Wanneer u de tomaten te vroeg heeft geplukt, en deze nog groen zijn, hoeft u ze niet weg te gooien. Tomaten rijpen ook na het plukken verder. Wanneer u de onrijpe tomaten in het raam plaatst en daarnaast enkele rijpe bananen plaatst zullen de tomaten in ongeveer 2 weken verder afrijpen. Bananen geven ethyleen af wat de rijping van tomaten bevorderd.
Interessant artikel? Deel het even! Een kleine moeite en het maakt ons gelukkig!
Interessant artikel? Deel het even! Een kleine moeite en het maakt ons gelukkig!
Oogstperiode:
Oogstperiode
Aanplanten
Tomaat 'Supersweet 100' F1 Hybride
Tomaat 'Shirley' F1 Hybride
Tomaat 'Brione' F1 Hybride
Combinatie aanbieding Tomaten 'Red Pear' en 'Yellow Pearshaped'
Tomaat 'Totem' F1 Hybride
Tomaat 'Yellow Pearshaped'
Tomatenplant 'Yellow Bell'
Vleestomaat 'Supersteak F1 Hybride'
Vleestomaat 'White Beefsteak'
Vleestomaat 'Beefmaster' F1 Hybride
Vleestomaat 'Liguria'
Tomaat 'Micro Cherry'
Tomaat 'Banana Legs'
Snacktomaat 'Dolly'
Peertomaat 'Red Pear'
Kerstomaten 'Cherry' Mix
Cherry tomaten
2 soorten Vleestomaten
Prijs: € 2,99
Inhoud: 0,1 gr.
Prijs: € 6,50
Inhoud: 25 st.
Prijs: € 3,99
Inhoud: 30 st.
Prijs: € 3,75
Inhoud: 2 st.
Prijs: € 6,25
Inhoud: 25 st.
Prijs: € 3,99
Inhoud: 30 st.
Prijs: € 1,99
Inhoud: 0,5 gr.
Prijs: € 3,99
Inhoud: 0,25 gr.
Prijs: € 1,99
Inhoud: 0,5 gr.
Prijs: € 3,75
Inhoud: 0,25 gr.
Prijs: € 3,95
Inhoud:  15 st.
Prijs: € 3,95
Inhoud:  15 st.
Prijs: € 2,95
Inhoud: 1 gr.
Prijs: € 5,75
Inhoud: 10 st.
Prijs: € 1,99
Inhoud: 0,25 gr.
Prijs: € 5,95
Inhoud: 30 st.
Prijs: € 19,95
Inhoud: 6 st.
Prijs: € 5,50
Inhoud: 0,50 gr.
Aantal klanten dat u voor ging in het kopen van Tomatenplanten via onze webshop:

· Direct van het land naar de klant!
· Zorgvuldig en beschermd verpakt!
· Snelle levering!
· Lage prijzen!
· Eenvoudig en veilig bestellen!
· Topkwaliteit producten!

Groei- en bloeigarantie!
Op alle zaden, bloembollen, knollen, potplanten en éénjarige planten, ontvangt u een groei- en bloeigarantie.
Wilt u meer weten over het kweken van tomatenplanten bezoek dan ons forum!
Wilt u meer weten over het kweken van de lekkerste tomaten bezoek dan ons forum!


Snelle levering
Hoge kwaliteit
Veilig bestellen
Goed beschermd verpakt
Winkelmandje
Uw winkelmandje is leeg
Zoeken: